Riješite se fobija

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Skype

Fobije ili strahovi su česta pojavnost. Većina ljudi doživljava laki oblik fobije u životu, kao npr. strah od dizala, letenja, pauka, ptica, , visina, zubara, otvorenih prostora, vode, otvorenog ili zatvorenog prostora …ili tzv modernih fobija, strah od propuštanja zadnjeg vlaka, strah od punice, strah od neurednosti, strah od plesanja, strah od javnog govora, strah od govorenja strang jezika, strah od izostanka erekcije, strah da smo u krivu, strah od brendova….itd (iz knjige „Moderne fobije“ – Tim Lihoreauv). Gledajući popis tzv „modernih fobija“ stiče se utisak da se fobija može razviti prema bilo čemu, nevidljivom ili vidljivom pojavnom obliku.

 Što je fobija?

Stanje “fobije” nastaje kada netko ima jaku emocionalnu, paničnu reakciju na nešto što možda nije ugrožavajuće samo po sebi (ili ne tako prijeteće kao što njihova emotivna i tjelesna reakcija sugerira). Ako ste kao dijete imali bliski susret sa zmijom (ili vam je u to doba netko zorno prenio svoje iskustvo susreta) ovaj zapis je zabilježen u emocionalnom dijelu mozga i kasnije se može pojaviti u životu kao fobija kad god ugledate zmiju na TV ekranu, u okolnostima u kojima očekujete da ima zmija, čak i kada ugledate nešto slično. Za fobiju kažemo da je iracionalna jer u našem umu već postoji emocionalno sidro koje će se uvijek aktivirati i nije pod našom svjesnom kontrolom tako da ne možete odlučiti i reći „sad ću se uplašiti“ ili „sad se neću uplašiti“. Dakle, ta reakcija nije logična ili racionalna, već emocionalna, tako da reakciju trebamo mijenjati na emocionalnoj razini.

Hipnoterapija je izuzetno učinkovita u razrješavanju strahova i fobija.

U Hipnoterapij primjenjujemo potpuno neagresivan tretman koji ne zahtijeva kontakt s objektom straha, ali ima iznimno učinkovite rezultate. Zato osoba obično ne osjeća strah već nakon sat vremena.

Ovakvim pristupom nudimo upravo suprotno od straha…. duboko opuštanje kroz koje učimo um različitim izborima reagiranja na objekte ili situacije koji nam izazivaju osjećaj straha/fobije.

JOŠ O HIPNOZI I PRIMJENAMA...

Kontakt

JAVITE SE