Search
Close this search box.

Što je to samohipnoza?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Skype

Samohipnoza ili autohipnoza je hipnotičko stanje koje sami izvodimo. Postupak ili znak za ulazak u to stanje može biti vizualan, može biti riječ ili pokret određenim dijelom tijela.

Najlakši i najdjelotvorniji način ulaska u samohipnozu je da nas prvo terapeut uvede u to stanje (hipnotizira). U tom stanju dobivate neku vrstu osobne šifre za ulazak u samohipnozu po vašoj želji. Obzirom da se ovdje nije riječ o nekom blagom hipnotičkom stanju, već o dubokoj hipnozi, teško je naučiti ovaj pristup preko neke knjige, kao i prikupiti druga popratna znanja.

Glavna prednost samohipnoze je da možete sami postići i do 70 posto promjena i to onih koje su vama bitne i u vremenu kad vi to želite.

Što možete samohipnozom?

Ulaskom u samohipnozu mijenja se frekvencija moždanih valova i u tom stanju smo u mogućnosti biti u direktnoj komunikaciji s našom podsvijesti (zaobilazimo logiku, analitiku, kritiku).

Na ovakav način u kratkom roku možete razriješiti i otpustiti ometajuća stanja (vjerovanja, uvjerenja, navike), a s druge strane usvojiti nova koje će vas pravilno usmjeriti u životu.

Značajna je mogućnost primjene samohipnoze u sportu ili poslovnoj stvarnosti:

Riješite se anksioznosti (treme, straha od poraza, straha od publike, straha od pobjede).

Poboljšajte koncentraciju, motivaciju, vizualizaciju (treninga, meča, utakmice).

Lakše radite na tijelu i spremnosti (izgled, mršavljenje).                                    

JOŠ O HIPNOZI I PRIMJENAMA...

Kontakt

JAVITE SE