Zalažemo se za zaštitu vaše privatnosti i sigurnosti te smo detaljno objasnili korake koje poduzimamo da to učinimo. Mi kontroliramo ovu stranicu iz ureda u Zagrebu, Hrvatska. Ne smatramo da su materijali na web stranici primjereni ili dostupni za upotrebu na drugim lokacijama. Osobe koje odluče pristupiti ovoj stranici s drugih lokacija to čine na vlastitu inicijativu i odgovorne su za poštivanje lokalnih zakona, ako i u mjeri u kojoj se primjenjuju lokalni zakoni.

Vanjske web stranice (njihova pravila o privatnosti mogu biti različita)

Web stranica sadrži veze na druge web stranice, poput web mjesta našeg sponzora ili veze do prodavača knjiga, koje mogu ponuditi proizvode ili usluge koje bi našim kupcima mogli biti korisni. Ove web stranice mogu tražiti podatke od vas. U takvim će slučajevima prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka biti regulirano pravilima o privatnosti koji se primjenjuju na toj web stranici. Ne kontroliramo pravila o privatnosti, sadržaj ili veze koje se pojavljuju na tim web stranicama. Preporučujemo vam da pregledate pravila o privatnosti bilo kojih web stranica ili usluga trećih strana prije nego što na bilo koji od njih date svoje osobne podatke.

Kako i zašto prikupljamo informacije

Prikupljamo vaše podatke kako bismo zabilježili i podržali vaše sudjelovanje u odabranim aktivnostima. Na primjer, ako se registrirate za školu ili seminar, informacije se koriste za rezerviranje mjesta, za praćenje vaših preferencija i za informiranje o seminaru i srodnim događajima. Kao posjetitelj naših web stranica možete se uključiti u mnoge aktivnosti bez pružanja osobnih podataka. U vezi s drugim aktivnostima, poput korištenja registracije za seminar ili sudjelovanja u nagradnim igrama, možemo od vas tražiti da navedete određene podatke o sebi popunjavanjem i slanjem mrežnog obrasca. Odabir da se uključite u te aktivnosti je na vama. Međutim, ako se odlučite baviti ovim aktivnostima, možemo tražiti da nam date osobne podatke, kao što su vaše ime i prezime, poštanska adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefon, broj kreditne kartice i druge osobne podatke. Ako ne navedete obavezne podatke u vezi s određenom aktivnošću, nećete se moći baviti tom aktivnošću.

U svim ćemo slučajevima od vas prikupiti osobne identifikacijske podatke samo ako nam takve podatke dobrovoljno date. Također ćemo vam reći kako koristimo vaše podatke ili ako ih dijelimo s drugom stranom. Osim ako u ovim pravilima nije drugačije navedeno, nikada nećemo namjerno otkriti bilo kakve osobne podatke o vama kao pojedinačnom korisniku bilo kojoj trećoj strani bez vašeg dopuštenja. Ako nam dostavite svoje kontaktne podatke, možete primati povremene e-mailove, newsletter ili pozive s informacijama o novim proizvodima i uslugama, važnim pitanjima ili nadolazećim događajima.

Ako želite biti uklonjeni s bilo kojeg newslettera, popisa e-pošte, telefona ili drugih popisa, javite nam se e-poštom na adresu info@hipnooo.eu. Također nam možete pisati ili nas nazvati na naše kontakt podatke. Pošaljite nam svoje točno ime, adresu e-pošte i telefon. Sigurno ćemo odmah ukloniti vaše ime s odgovarajućih popisa.

Kada koristite naše web stranice, mi ili naš ovlašteni davatelj tehnoloških usluga također možemo prikupiti od vas određene tehničke i usmjeravajuće podatke kako bismo vam olakšali upotrebu web stranice i njezinih usluga. Te podatke koristimo za administraciju web stranice i razumijevanje i mjerenje prometnih obrazaca na web stranici tako da znamo koja su područja naših web lokacija omiljena našim korisnicima, koja područja treba poboljšati i koje se tehnologije koriste kako bismo neprestano poboljšavali naše stranice. Te se informacije prikupljaju u zbirnom obliku, bez pojedinačnog identificiranja vas ili bilo kojeg korisnika. Ovaj skup informacija, bez-identifikacijskih statističkih podataka, možemo koristiti za statističku analizu, marketing ili slične promotivne svrhe. Ove podatke često pratimo mi ili naši pružatelji tehnoloških usluga, koristeći “kolačiće” tijekom vaše posjete. Kolačić je mala količina podataka koju web server prenosi u vaš preglednik i može ga pročitati samo onaj poslužitelj koji vam ga je dao. On funkcionira kao vaša identifikacijska kartica i omogućava nam pamćenje vaših lozinki, kupovina i preferencija. Ne može se izvršiti kao kod ili isporučiti viruse. Većina je preglednika u početku postavljena za prihvaćanje kolačića. Možete postaviti svoj preglednik da vas obavijesti kada primite kolačić, dajući vam priliku da odlučite hoćete li ga prihvatiti ili ne. (Za neke web stranice koje zahtijevaju autorizaciju kolačići nisu opcijski. Korisnici koji odluče ne prihvaćati kolačiće vjerojatno neće moći pristupiti tim stranicama.)

Iznimke od pravila o privatnosti

Iako smo u obavezi čuvati vaše podatke zaštićenima i privatnima, postoje sljedeće iznimke od naše politike privatnosti: objavit ćemo određene podatke o vama ili vašem računu kako bismo ispunili bilo koji valjani pravni upit ili postupak poput naloga za pretraživanje, sudskog poziva, policijskog ili sudskog naloga. Objavit ćemo i posebne podatke u posebnim slučajevima, poput pokušaja kršenja sigurnosti web lokacija ili fizičke ili imovinske prijetnje vama ili drugima.

Također možemo prenijeti korisničke podatke, uključujući podatke koje se mogu osobno identificirati, u vezi s korporativnim spajanjem, konsolidacijom, prodajom povezane imovine ili podjele poduzeća ili drugim temeljnim korporativnim promjenama. Nadalje, informacije koje unesete prilikom kupovine ili internetske donacije dijelit će se s procesorima plaćanja, financijskim ulazima i vašom tvrtkom za izdavanje kreditnih kartica kako bi autorizirali plaćanja kreditnom karticom. Takvi se podaci mogu također dijeliti s potrebnim trećim stranama isključivo u svrhu ili izvršenje transakcija. Imajte na umu da ako putem Interneta putem diskusije ili na web mjestu za objavljivanje osobnih podataka date podatke, treće strane mogu ih prikupiti i koristiti. Iako se trudimo zaštititi privatnost naših korisnika, ne možemo jamčiti sigurnost informacija koje objavljujete na ovim forumima. Takve podatke otkrivate na vlastiti rizik.

Razno

Ovim će se uvjetima upravljati i tumačiti u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, bez obzira na bilo koja načela sukoba zakona. Slažete se da će svako djelovanje u zakonu ili u kapitalu koje proizlazi iz ili se odnosi na ove uvjete biti podložno posredovanju u Hrvatskoj. Ako se bilo koji od ovih uvjeta upotrebe proglase protuzakonitim, nevažećim ili iz bilo kojeg razloga neprovodivim, smatrat će se da se ova odredba može razdvojiti od preostalih uvjeta uporabe i neće utjecati na valjanost i izvršljivost preostalih odredaba. Ovi se uvjeti mogu izmijeniti samo objavljivanjem promjena ovih uvjeta upotrebe na našim web stranicama.

Posljednja izmjena: 14.8.2019.